13 sep 2018
Koffein pcos kost

Kaffe ökar blodsockernivån. Detta är särskilt farligt för personer med lågt blodsocker eller insulinresistenta. De som känner sig skakiga, får humörsvängningar och blir ofokuserade när de är hungriga.

Blodsocker växlingar orsakar kortisol spikar, dessa tröttar ut binjurarna och rubbar immunsystemet. Förhöjt kortisol orsakar inflammationer, har skadliga effekter på immunförsvar och kan leva till kroniska sjukdomar.När våra blodsockernivåer går från högt till lågt vill kroppen ha snabba kolhydrater och socker för att täcka upp.

Bidrar till syreåterflöde och skador tarmar
Kaffe stimulerar frisättningen av gastrin, det huvudsakliga magsäckshormonet, vilket ökar hastigheten på transistantiden i tarmarna.Kaffe kan också stimulera frisättning av gallan (vilket är anledningen till att vissa människor går på toaletten strax efter att ha druckit kaffe) och matsmältningsenzymer. I en person med hälsosam matsmältning är det ingen fara. Men för personer med autoimmuna tillstånd som IBS eller “läckande tarm” kan detta leda till ytterligare matsmältningsskador på tarmfoderet.

Påfrestning för binjurarna
Kaffe stimulerar binjurarna att frigöra mer kortisol, vårt stresshormon; Det här är delvis varför vi upplever en underbar men tillfällig och ohållbar energiutbrott. Vad många av oss inte inser är att våra trötta binjurar ofta är orsaken till oförklarlig viktökning, sömnproblem, känsla känslomässigt ömtålig, depression och trötthet. Att dricka kaffe medan man upplever binjureutmattning, lägger bara bränsle i elden.

Förvärrar PMS och klumpiga bröst
Forskning visar att kaffe bidrar till östrogen dominans (källa) PMS, klumpiga bröst, tunga menstruationer, celluliter och bröstcancer (som är en östrogen cancer) kan vara symptom på östrogen dominans. Östrogen är särskilt problematisk för personer med sköldkörtelnproblem. Höga östrogenhalter ökar sköldkörtel bindande globulin, vilket gör att mindre sköldkörtelhormon är tillgängligt för kroppen.

Korsreaktioner
50 % av personer med glutensensitivitet upplever också korsreaktivitet med andra livsmedel, inklusive kasein i mjölkprodukter, majs, kaffe och nästan alla korn, eftersom deras proteinstrukturer är likartade. Många rapporterar att ha en liknande reaktion på kaffe som de gör mot gluten.

Påverkar omvandlingen av T4 till T3 hormoner
Kaffe påverkar absorptionen av levothyroxin (det syntetiska sköldkörtelhormonet); det är därför sköldkörtelpatienter behöver ta sitt hormonbytepiller minst en timme innan de dricker kaffe.

Den indirekta men viktiga punkten är att kaffe bidrar till östrogen dominans, citerad ovan, och östrogen dominans hämmar T4 till T3 omvandling.

Koffeinfritt kaffe?

Det finns delade meningar angående koffeinfritt kaffe.
Många tillverkare använder en kemisk process för att ta bort koffein från kaffebönorna. Resultatet är mindre koffein, men mer kemikalier.

För det andra är det koffeinet i kaffet som har de hälsosamma fördelarna.