29 okt 2018
sheila-pcos-ambassador

Sheila är 30 år gammal, hon bor utanför Stockholm med sin sambo och deras dotter. På fritiden lagar Sheila gärna mat med familj och vänner.

Mitt liv med PCOS

PCOS har påverkat mitt liv genom att jag inte kan få barn på naturlig väg. Jag har ingen mens och om jag får mens med hjälp av tabletter får jag ingen ägglossning.

Jag lyckades få en dotter för 4 och ett halvt år sedan. Efter det har vi försökt att få ett till barn, men inte lyckats. Så i höstas genomgick jag en IVF-behandling men tyvärr överlevde inte ägget i magen.

Mina symptom

Jag har utebliven mens. Har ett sötsug och måste tänka på vad jag äter då jag enkelt går upp i vikt.

Vad jag vill att alla ska känna till angående PCOS

Att det är vanligare än man tror, och tyvärr är det många som inte vet om att de har sjukdomen, då kunskapen bland gynekologer och läkare är begränsad.

Det jag upplever är jobbigast med PCOS

Det jobbigaste är att inte veta om vi kommer kunna ge vår dotter ett syskon, men vi är fortfarande glada över att vi har fått ett barn då många tyvärr inte får den möjligheten.

Vilket bemötande har du fått från vården?

Vet inte riktigt hur många olika gynekologer och mottagningar som jag har besökt utan att någon av dom har konstaterat att jag har PCOS.
Utan det var först när min granne berättade om att hon hade sjukdomen och jag fick gå till en speciell läkare som konstaterade att jag har sjukdomen.

Har du någonsin blivit illa behandlad på grund av din PCOS?

Jag har tack och lov inte blivit illa behandlad, Men har fått frågan ”när kommer nästa barn” många gånger. Vilket kanske inte är det roligaste man får höra när man försökt så länge.

Mina tips till andra som lever med PCOS

Mitt tips till andra är att sluta bry sig om vad andra tycker och tänker. Sluta lyssna på alla negativa människor och försök att vara nöjd med dig själv. Vi duger som vi är.

Finns det något positivt med att leva med PCOS?

Skulle inte direkt säga att det finns något positivt eller ibland kan det vara skönt att inte ha mens. Men det har ju som sagt sina nackdelar som är man inte vill leva med.

Följ Sheilas resa på:
https://mydays.vimedbarn.se

Leave your thought