17 jun 2018

Min fertilitetsplan – Hejdå p-piller

Eftersom att jag alltid har haft oregelbunden och utebliven mens så är läkarna överens om att jag alltid haft PCOS. Det innebär också att läkarna alltid varit överens om att jag inte bör vänta med att försöka bli med barn (om jag vill ha några).

Tips om att “inte vänta för länge” och “det kommer aldrig vara rätt tidpunkt” och “en blir aldrig riktigt redo” har alltid varit runt hörnet. Men jag har aldrig oroat mig för att “alla” blir ju gravida i äldre ålder. Och där kommer blogginlägget in om att göra en fertilitetsplan vid 30. Och tankar som jag aldrig haft tidigare började jaga mig.

Men jag har aldrig oroat mig för att “alla” blir ju gravida i äldre ålder. Och där kommer blogginlägget in om att göra en fertilitetsplan vid 30.

Mina steg:

  • Sluta med p-piller.
  • Boka tid på privatkliniken Mitera på Kreta.
  • Gör en ordentlig undersökning där läkaren går igenom mina hormonvärden och sköldkörteln.

Jag har polycystiska ovarier och har troligtvis alltid haft det, så det ska bli intressant att höra rekommendationer från läkaren här.

Har du en fertilitetsplan och hur ser dina steg ut?

 

 

Leave your thought